Sezon grillowy z nowościami od Prymatu

  • Drukowanie

Wśród nowych pozycji znajdą się zarówno przyprawy jednorodne, jak i mieszanki przyprawowe, które doskonale wkomponowują się w czas intensywnego przyprawiania oraz marynowania związanego z grillem.

Rynek przypraw grillowych dynamicznie się zmienia, konsumenci stale poszerzają swoje kulinarne horyzonty i poszukują nowych smaków. Coś dla siebie odnajdą zarówno ci, którzy cenią sobie możliwość łączenia przypraw według indywidualnego gustu, jak i tacy, którzy stawiają na gotowe rozwiązania.

Pierwszą z nowości jest Kmin rzymski mielony Prymat. Ta przyprawa o cierpko-ostrym smaku polecana jest szczególnie do gulaszu, ciemnych sosów, ryb oraz grillowanych potraw, na przykład jagnięciny czy dań z kurczaka.

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat - przyprawa jest idealna do przygotowania mięsa pieczonego, smażonego, duszonego oraz z grilla. W połączeniu z olejem lub oliwą stworzy doskonałą marynatę, dzięki której mięso stanie się niezwykle aromatyczne i soczyste. Można nią marynować cały schab karkowy lub pojedyncze plastry mięsa. Produkt oferowany jest w gramaturze 20 g.

Asortyment przypraw grillowych powiększy się o nowość - przyprawę Kurczak z grilla Prymat, która do sprzedaży trafi na początku kwietnia. Ta starannie dobrana kompozycja ziół i przypraw podkreśli smak drobiu, po który w trakcie grillowych spotkań Polacy sięgają bardzo chętnie. Przyprawa dostępna jest w gramaturze 25 g, a do sprzedaży trafiła na początku kwietnia.

Do sprzedaży trafi również Pieprz ognisty mielony Prymat. To mieszanka wzbogacona o pikantne chili, które sprawia, że przyprawa jest wyjątkowo ostra. Aromatyczny zapach pieprzu ognistego świetnie komponuje się z mięsami, serami i daniami warzywnymi. Gramatura 20 g.

Asortyment marki Prymat powiększy się również o Paprykę wędzoną słodką mieloną Prymat (20 g). Charakteryzuje się ona wyraźnym aromatem i słodkawym smakiem. Wyśmienicie komponuje się z daniami z ryb, fasoli oraz gęstymi sosami. Nie sposób wyobrazić sobie bez niej także typowego węgierskiego gulaszu. Kolejną z marcowych nowości jest Przyprawa do ryb z nutą cytryny Prymat (16 g). Jesteśmy przekonani, że wielu konsumentów sięgnie po nią, przygotowując rybne przysmaki z grilla.

Do nowych pozycji w asortymencie dołączy również Przyprawa kebab-gyros pikantna Prymat (30 g). Jest doskonała do potraw z grilla, a także do kuchni orientalnej. Sprawdzi się także w przypadku tradycyjnych mięsnych dań regionalnych, dodając im pikantności i wyjątkowego aromatu.

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu używania cookies i możliwości zmiany ustawień dot. cookies przejdź do POLITYKA PRYWATNOŚCI.