5 nowości od Prymatu na Święta

  • Drukowanie

Przy okazji nadchodzących świąt Prymat przygotował pięć wyjątkowych nowości: Cynamon cały, Gałkę muszkatołową całą, Wanilię laskę, Szafran nitki oraz Cukier z prawdziwą wanilią Prymat. Święta Bożego Narodzenia wymagają szczególnej oprawy, także kulinarnej.Każdy z produktów to doskonała propozycja, jak ożywić domowe potrawy i wypieki oraz nadać im wyjątkowy smak i aromat.

Cynamon cały Prymat
Cynamon cały Prymat to wyjątkowo aromatyczna przyprawa korzenna. Charakteryzuje się słodkim, intensywnym, lekko piekącym smakiem. Cynamon urzeka swym zapachem i daje nam niezwykłe możliwości kulinarne. Idealnie wzbogaca zarówno pikantne mięsne potrawy, jak i słodkie desery. Jakże mdłe byłyby ciasta, pierniki, konfitury, kompoty, marynaty, poncze i nalewki, gdyby nie przyprawa korzenna, o bardzo głębokim, intensywnym i przyjemnym zapachu. To właśnie cynamon sprawia, że szarlotki i inne smakołyki tak szybko znikają z talerzy.

Gałka muszkatołowa cała
Gałkę muszkatołową stosuje się głównie do przyprawiania ciast oraz deserów. Jest nieodłącznym składnikiem grzanych napojów, takich jak wino czy piwo. Doskonale komponuje się też z zupą fasolową lub jarzynową, produktami mlecznym i różnymi rodzajami mięsa, np. wołowiną, cielęciną, jagnięciną i drobiem.

Wanilia laska
Laski wanilii mają przyjemny, słodki aromat, który zachęci każdego miłośnika słodkości. Ich esencję stosujemy do wszelkiego rodzaju ciast, kremów, czekoladowych napojów, a nawet dań na słono. Wanilia idealnie współgra z nutą cynamonu, kakao i goździkami.

Szafran nitki
Szafran nitki Prymat to najszlachetniejsza przyprawa w formie złocistych nitek. Nie bez powodu nazywana jest przyprawą cenniejszą niż złoto. Wystarczy dodać już kilka nitek szafranu, aby potrawa nabrała intensywnie żółtego koloru i korzennego smaku z wyraźną nutą goryczy. Szafran to doskonała przyprawa do wielu dań, szczególnie na bazie z ryżu. Nadaje wyrazistego smaku sosom, zupom oraz potrawom z ryb i drobiu. Jest popularnym dodatkiem do dań kuchni śródziemnomorskiej. Stosowany jest także w cukiernictwie, również jako aromatyczny barwnik do ciastek. Szafran to najdroższa i najszlachetniejsza przyprawa świata.

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności.
Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Zarządzaj plikami cookies