Odwieczne pytanie na Wielkanoc „Żurek czy Barszcz biały?” zmieniamy na pytanie - z czym Żurek lub Barszcz biały? Teraz Kucharek obok możliwości klasycznego, tradycyjnego przygotowania tradycyjnych wielkanocnych zup oferuje zupełnie nowe, atrakcyjne i smakowite pomysły na przygotowanie żurku i barszczu.
Proponujemy innowacyjne pomysły na tradycyjne zupy:
Barszcz biały:
z boczkiem i chrzanem
z kurkami i pomidorami
z żeberkiem i kiszoną kapustą
Żurek:
z borowikami i oscypkiem
z bobem i porem
z golonką i cieciorką
Wszelkie wskazówki i podpowiedzi, jak w prosty sposób taką zupę przygotować, znajdują się na opakowaniu. Życzymy wszystkim powodzenia w eksperymentowaniu z tradycyjnymi zupami wielkanocnymi!
Gramatura: 48 g
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W Polsce wciąż najbardziej popularnymi smakami są tradycyjne i od dawna zakorzenione w polskim jadłospisie zupy jak Barszcz biały, Żurek czy też Barszcz Czerwony.
Aby zachęcić Konsumentów do większego zainteresowania zupami, na rynek wprowadziliśmy Zupy na 3 sposoby. Można nazwać ten krok „innowacyjnym podejściem do tradycyjnych produktów”. Konsument ma bowiem tutaj możliwość spróbowania pysznej, tradycyjnej zupy lub też może w bardzo prosty sposób zaskoczyć swoich bliskich poprzez podanie jej w zupełnie nowy, mniej standardowy sposób.
Zupy na 3 sposoby to z jednej strony wierność tradycji, z drugiej wyjście na przeciw kulinarnym oczekiwaniom Polaków, którzy lubią od czasu do czasu poeksperymentować w swojej kuchni. Mamy nadzieję, że np. barszcz biały z boczkiem i chrzanem czy żurek z borowikami i oscypkiem zaintrygują na tyle, aby sięgać po nie częściej.