Marka Prymat jest znana wszystkim jako ekspert w przyprawianiu. Jednak to właśnie sól jest jedną z najważniejszych przypraw świata, co doskonale oddaje określenie „białe złoto”. Sól wysokiej jakości, pochodząca z najlepszych źródeł, zarówno warzona, jak i kamienna, jest niezbędna w każdej kuchni. Odpowiednio dozowana i dobrana do rodzaju potrawy nadaje smak i wydobywa z dania to, co najlepsze. Co więcej, to właśnie dzięki soli od wieków kuchnia Polska znana jest z kiszonek. Dlatego dziś w ofercie marki Prymat można znaleźć zupełnie nowe produkty w tej kategorii, które przydadzą się m.in. w sezonie „ogórkowym”. Sól kamienna do przetworów, spożywcza kamienna oraz alpejska w opakowaniach typu „cegiełka” naturalnie uzupełniają szeroki asortyment przypraw i dodatków marki Prymat. Nowości wspierane są poprzez materiały POS oraz w digitalu i w prasie.
W ofercie 3 rodzaje opakowań 1 kg, tzw. cegiełka:
– Sól kamienna do przetworów Prymat
– Sól spożywcza kamienna Prymat
– Sól warzona alpejska Prymat
Więcej o solach marki Prymat:
SÓL KAMIENNA DO PRZETWORÓW NIEJODOWANA PRYMAT
Sól kamienna do przetworów jest doskonała do przygotowywania przetworów, takich jak na przykład ogórki czy kapusta kiszona. Jest przydatna szczególnie latem, kiedy to w domach trwa intensywny okres przygotowywania przetworów z ogórków, które uwielbiamy w każdej formie – kiszonych, małosolnych czy konserwowych. Wówczas warto mieć w zapasie naturalną Sól kamienną do przetworów od marki Prymat.
Sól kamienna do przetworów ma naturalne pochodzenie. Jest wydobywana w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 milionów lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej.
SÓL KAMIENNA SPOŻYWCZA JODOWANA PRYMAT
Sól kamienna spożywcza jest doskonała do codziennego gotowania oraz przyprawiania potraw. Świetnie służy do solenia wody podczas gotowania ziemniaków, makaronów, kasz czy ryżów. Możemy nią przyprawiać potrawy na każdym etapie przyrządzania.
Jej pochodzenie jest w pełni naturalne, pochodzi ze złóż sprzed 250 milionów lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową.
SÓL ALPEJSKA WARZONA JODOWANA DROBNOZIARNISTA PRYMAT
Sól alpejska warzona ma wszechstronne zastosowanie w kuchni i sprawdza się do codziennego przyprawiania potraw. Podkreśla smak mięs i warzyw. Jest wzbogacona jodem i drobnoziarnista, stąd świetnie nadaje się do solniczek. Możemy nią doprawiać rozmaite potrawy, jest także świetna do posolenia wody na ziemniaki czy produkty suche, typu kasza, ryż czy makaron.
Sól alpejska Prymat jest wydobywana w czystym i malowniczym rejonie austriackich Alp – Salzkammergut, w którym przeważają góry i jeziora. Złoża soli, z których powstaje pochodzą sprzed około 250 milionów lat.