Grillowa impreza może, a nawet powinna oferować szerokie spektrum smaków, dodatków i przystawek. Takim ciekawym dodatkiem są dipy, które od razu kojarzą się z imprezą i spotkaniem towarzyskim. Dip to po prostu rodzaj sosu o dość gęstej konsystencji, dzięki czemu można maczać ulubione potrawy, dodając im tym samym ciekawego smaku. Wszechstronne zastosowanie dipów czyni jest doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs, warzyw, szaszłyków i pieczywa z grilla. Do grillowanych potraw doskonałe będą Dip czosnkowy, Dip meksykański oraz Dip barbecue, ciekawym dodatkiem będzie też Dip serowy. A dla tych, którzy grillują nawet owoce polecamy Dip cynamonowy.
Party Dip czosnkowy:
Party Dip czosnkowy to doskonały dodatek do domowych frytek. Wspaniale podkreśla smak grillowanych dań mięsnych, rybnych i warzywnych. Dip czosnkowy to kultowy dodatek w kuchni greckiej do jagnięciny i pieczywa pita. Moc czosnku powoduje, że jest on bardzo popularny w kuchni polskiej, serwowany do chrupiących grzanek oraz mięsnych i warzywnych zapiekanek. Dip czosnkowy podkreśla również smak staropolskich przysmaków, jak nóżki lub kurczak w galarecie. Smakuje idealnie w połączeniu z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi lub ziemniakami pieczonymi w piecu lub ognisku. Polecam go również do dań panierowanych z mięsa, ryb, warzyw i owoców morza. Party Dip czosnkowy doskonale uzupełnia również smak panierowanych pieczarek.
Party Dip barbecue:
Dip barbecue to nieodzowny element amerykańskich pikników i przyjęć na łonie natury, a zarazem sos, który podbił swoim smakiem i aromatem polskie imprezy grillowe. To doskonały dodatek do mięs, ryb i warzyw z grilla. W opinii kucharzy dip barbecue świetnie komponuje się z tłustymi mięsami, takimi jak grillowany boczek, karkówka, czy golonka. Dip barbecue może stanowić dodatek do sosów w połączeniu z jogurtem, majonezem, sokiem lub przecierem pomidorowym, a połączony z oliwą lub olejem stanowić będzie wyborną marynatę do potraw pieczonych w piecu i na grillu. To jeden z głównych dodatków do hamburgerów, zapiekanek i hot dogów. Szczególnie polecany do chrupiących kawałków z kurczaka w panierce.
Party Dip meksykański:
Party Dip meksykański to bardzo dobry dodatek do dań z grilla w sezonie letnim. Możemy wykorzystać go jako marynatę, np. do ryb pieczonych w aluminiowej folii czy białego mięsa, takiego jak kurczak i indyk. Doskonale smakuje w połączeniu z chipsami, nachos lub frytkami na gorąco. Kucharze polecają podawać dip meksykański z racuszkami z ziemniaków i cukinii. To również idealny dodatek do popularnych przysmaków kuchni meksykańskiej takich jak: tortilla, buritos lub fajitas. Party Dip meksykański stanowi proste i smaczne uzupełnienie przekąsek na domowe imprezy i pikniki.
Party Dip serowy:
Party Dip serowy to idealny dodatek do bardzo modnych dziś hamburgerów i zapiekanek. Świetnie się również komponuje z daniami wegetariańskimi: grillowanymi warzywami lub rybami. Kucharze bardzo chętnie podają dip serowy do jagnięciny pieczonej na ruszcie lub w piecu. Jego smak doskonale pasuje do słonych paluszków, nachos, chipsów i pieczonych ziemniaków. Dip serowy komponuje się również z chrupiącymi kawałkami kurczaka lub panierowanymi rybami i krewetkami.
Party Dip cynamonowy:
Party Dip cynamonowy to wspaniały dodatek do słodkich deserów, takich jak: jabłka w cieście, naleśniki z różnymi dodatkami czy też pieczone owoce. Dip cynamonowy może być stosowany do zapiekanki ryżowej z jabłkami i wiedeńskiej strucli. Idealnie podkreśli również smak szarlotki, makowca, sernika i innych deserów. W sezonie grillowym doskonały do grillowanych owoców.
Gramatura: 9 g