Kompetencje

 

 

Grupa Prymat to jeden z wiodących producentów przypraw w Europie Środkowo-Wschodniej, a także producent przetworów owocowo-warzywnych. Grupa Prymat posiada szerokie kompetencje w produkcji suchej, mokrej oraz przetwórstwie warzywnym. Wyróżnia nas bogata oferta skierowana do rynku detalicznego, branży HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering), a także przemysłu. Dostarczamy produkty do wszystkich kluczowych sieci zarówno polskich, jak i zagranicznych.

Grupa Prymat w liczbach

4
Zakłady produkcyjne
5600
m2 powierzchni produkcyjnej
41
mln opakowań produkowanych miesięcznie
3.350
mln ton miesięcznego przerobu surowców
10700
m2 powierzchni magazynowej
13200
miejsc paletowych

Technologia

Nasz Dział Badań, Jakości oraz Rozwoju opracowuje produkty odpowiadające wymaganiom i potrzebom konsumentów, zgodne z obowiązującymi normami oraz konkurencyjne pod kątem kompozycji smakowych i jakości. Receptury sprawdzane są dodatkowo podczas licznych badań laboratoryjnych oraz paneli degustacyjnych.  Podlegają także specjalistycznym procedurom. W Laboratorium Badawczym przeprowadzane są odpowiednie analizy fizyko-chemiczne, mikrobiologiczne oraz badania organoleptyczne, zarówno surowców, jak i końcowych produktów.

Najwyższe standardy jakości

Naszym obowiązkiem jest dostarczanie produktów najwyższej jakości. Cel ten realizujemy na każdym polu działania, począwszy od odpowiedniego doboru surowców i dostawców, poprzez zakup wysokiej jakości produktów, skończywszy na zachowaniu najwyższych standardów współpracy biznesowej.
Grupa Prymat stale inwestuje w zakłady, park maszynowy, nowe technologie i rozwiązania, aby oferować produkty spełniające najwyższe standardy.

Pracujemy według wymagań normy EN ISO 22000, BRC, IFS. System HACCP opracowany został z  uwzględnieniem wymagań Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Laboratoryjnej (GLP), Codex Alimentarius, Normy EN ISO 22000, standardów BRC  i IFS.

Otwartość na potrzeby konsumentów

Otwartość na potrzeby klienta to jedna z podstawowych cech dobrego partnera biznesowego w produkcji marek własnych. Dział Technologii opracowuje specjalne receptury, które pozwalają oferować najwyższej jakości receptury o oczekiwanych przez klientów walorach smakowych. Aby oferować produkty wysokiej jakości, nasze receptury sprawdzane są dodatkowo podczas licznych badań laboratoryjnych oraz szeregu paneli degustacyjnych. Ponadto oferowane przez nas produkty poddawane są specjalistycznym procedurom; przeprowadzane są odpowiednie analizy fizyko-chemiczne, mikrobiologiczne oraz badania organoleptyczne zarówno surowców, jak i końcowych produktów.

Nasze marki

Wyróżnia nas bogata oferta skierowana do rynku detalicznego, branży HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering), a także przemysłu. Portfolio grupy Prymat powiększa się z  roku na rok i obejmuje zarówno polskie, jak i zagraniczne marki. Obecnie znajduje się w nim aż 11 marek charakteryzujących się zróżnicowanym asortymentem – od przypraw jednorodnych i specjalistycznych mieszanek przyprawowych, poprzez przyprawy uniwersalne, aż po przetwory warzywne i owocowe.

Wysoka jakość współpracy

Grupa Prymat kładzie duży nacisk na zachowanie  wysokich standardów współpracy na każdym polu działań biznesowych. Dotyczy to zarówno starannego doboru surowców, jaki i stałej współpracy z kwalifikowanymi i sprawdzonymi dostawcami. Efektem jest dostarczanie produktów doskonałej jakości. Kładziemy nacisk na efektywność produkcji i możliwie najlepsze wykorzystanie parku maszynowego. Bierzemy pod uwagę każdy element, gdyż wiemy, jak ważną rolę odgrywa on w całym procesie. Doskonalimy wydajności naszych zakładów i w tym celu stale inwestujemy w pozyskiwanie i wdrażanie najnowocześniejszych technologii. Mamy również świadomość, jak ogromna siła tkwi w ludziach i ich potencjale. Dlatego dobór kompetentnego personelu i nieustanne podnoszenie jego kwalifikacji jest dla nas kluczowe.

Nasza oferta

Grupa Prymat dzięki szerokiej specjalizacji produkcji może oferować produkty w obszarach:

Jak powstaje nasz produkt?

Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. Sprawdź, jak powstają nasze produkty.

Marki własne i możliwości produkcyjne

Grupa Prymat posiada szerokie kompetencje w produkcji suchej, mokrej oraz przetwórstwie warzywnym. Nasze kompetencje produkcyjne obejmują ofertę przeznaczoną dla rynku detalicznego, HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering), a także dla przemysłu. Dostarczamy produkty do wszystkich kluczowych sieci zarówno polskich, jak i zagranicznych. Dzięki szerokim kompetencjom produkcyjnym zakłady Grupy Prymat oferują liczne możliwości w zakresie pakowania produktów. Proponujemy rozwiązania dopasowane do Państwa indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

Saszetki

Opakowania typu saszetki w trzech pojemnościach sprawdzają się przy produkcji przypraw jednorodnych, mieszanek przyprawowych oraz sosów sałatkowych.

Opakowania typu stabilopack

Oferujemy opakowania typu stabilopack w różnorodnych gramaturach, w których nasze zakłady produkcyjne produkują takie produkty, jak np. Bułka tarta czy Przyprawa do potraw Kucharek 1 kg.

Opakowania typu doypack

Opakowania typu doypack to świetny sposób na pakowanie mieszanek przyprawowych czy przypraw uniwersalnych, z których konsumenci korzystają w kuchni najczęściej. Dodatkowym atutem jest stabilna forma, a także wygodne zamknięcie w postaci struny.

Kostki

Mamy możliwość pakowania w zbiorczych opakowaniach kostkek w różnych gramaturach: standardowych, np. 60 g, 80 g, 120 g czy powiększonych przy okazji akcji promocyjnych, np. 150 g, 180 g.

Opakowania szklane - słoiki

Oferujemy opakowania szklane w różnych gramaturach sprawdzające się w produkcji mokrej, na przykład warzyw marynowanych oraz przetworów.

Młynki i posypywaczki

Szklane opakowania z wygodnym mielącym mechanizmem są idealne do pakowania ziaren soli i pieprzu, a także gruboziarnistych mieszanek.

Opakowania typu PET

Oferujemy opakowania typu PET przeznaczone dla handlu detalicznego. Sprawdzają się przy produkcji różnego rodzaju płynnych sosów, takich jak np. musztardy, dressingi czy ketchupy.

Tubusy

Oferujemy tubusy w różnorodnych gramaturach, które doskonale sprawdzają się w handlu detalicznym jako wygodne opakowania np. ulubionych i najczęściej wybieranych mieszanek przyprawowych.

PET Gastronomia - pojemniki na przyprawy

Opakowania typu PET dla gastronomii świetnie nadają się do przechowywania większych gramatur zarówno przypraw jednorodnych, jak i mieszanek. Wygodny dozownik oraz zamknięcie umożliwiają bezpieczne przechowywanie i utrzymanie najwyższych walorów smakowych i aromatycznych przypraw.

PET Gastronomia - wiadra i kanistry

Wygodne wiadra oraz kanistry w różnych gramaturach idealne do pakowania surowców mokrych, takich jak przetwory, sosy oraz płyny, na przykład przyprawa uniwersalna w płynie.

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu używania cookies i możliwości zmiany ustawień dot. cookies przejdź do POLITYKA PRYWATNOŚCI.